son kötülenen tanımları
-avril lavigne/#123124
genel istatistikler
toplam48
bugün0
dün0
bu ay0
geçen ay0
toplam +8
toplam -1

horcrux

    ilk olarak karşımıza harry potter and the half-blood prince adlı kitapta çıkmıştır. bir büyücü öldürdüğü insan sayısı kadar ruhunu bölüp bir horcrux oluşturabilir, yani ruhunu bir nesnenin içinde muhafaza edebilir. böylece ölse bile ruhunun bir parçası hala dünyada varlığını sürdürebilir.(eyleme hazır bir biçimde). göze hoş görünse de, horcrux oluşturabilmek için insan öldürmeniz gerekir. hali hazırda lord voldemort 7 tane horcrux'a sahiptir (7 nin sihir dünyasında önemli bi sayı olması nedeniyle) dumbledore bunlardan biri olan marvolo'nun yüzüğünü yok etmiştir(elinin biri yüzükteki lanet nedeniyle yanmıştır) bir diğeri harry potter and the chamber of secrets da geçen tom riddle'ın güncesidir (harry bunu da zehirli yılanın dişiyle delmişti yamulmuyorsam) ruhunun bir parçası kendi bedenindedir, o parça olmadan kendi benliği de olmaz zaten. harry potter and the half-blood prince de dumbledore ve harry slytherin'in madalyonunu ararken sahte bir madalyon bulurlar, içinden çıkan nota göre orijinali r.a.b tarafından daha önce hacılanmıştır. geriye 3 horcrux kalır. dumbledore'a göre bunlardan ikisi gryffindor ve ravenclaw'a ait bazı nesnelerden oluşturulmuştur.sonuncusunun ise voldemort'un yılanı nagini olduğunu düşünür dumbledore. harry olma ihtimali de olabilir belki, sonuçta bu çocuk harry potter and the order of the phoenix de sürekli voldemort'un acılarına, sevinçlerine ortak olmuyor muydu istemeden? avada kedavra laneti yüzünden voldemort'un bazı güçleri harry'e de geçmişti, dumbledore'a göre son horcrux'u harry'nin ölümüyle oluşturmak istiyordu hatta, belki de öldürmesine gerek kalmadan ruhunun bir parçasını harry'e geçirmiştir bile? bu durumda harry kendini mi yok edecek? son kitabı bitirenler şu konuya bi açıklık kazandırsalar? spoiler istiyorum!
    (26.07.2007 00:02)

assassin

    fransızca katil demektir.
    (07.07.2007 01:40)

ipod

    benimki de dahil, tanıdığım herkesin mi ipodu arıza çıkarır?! ekranın yarısını göremiyorum. bu durumda dandik ötesi müzik dinleme cihazı.
    (07.07.2007 01:32)

avril lavigne

    punk rock princess(!) imajı ve pembe kurukafalarıyla, aynı zamanda 0-3 yaş zeka ürünü şarkılarıyla gönüllerde taht kuran punk rock princess:) hem avril ne demiş? he was a boy, she was a girl. herşey ortada değil mi yahu? kız daha napsın nasıl anlatsın derdini...
    (07.07.2007 01:27)

hepsi

    hangi yaş seviyesine hitap ettiklerinin önemli olmadığını düşündüğüm grup. türkiye'nin böyle gruplara da ihtiyacı var, özellikle etrafın rock gruplarıyla dolu olduğu şu zamanda , dileriz kendilerini daha da geliştirerek işlerine devam ederler.
    yine de şarkı sözlerine acil bi çözüm bulmaları gerek. aşk sakızı mısın? peki ya sen?
    (06.07.2007 23:44)

heelys

    dışarıdan sıradan bir spor ayakkabı gibi görünen fakat topuklarında gizlenmiş olan tekerlekler sayesinde kayabilen,edinirsem istanbul'da kullanma cesaretim marketlerle sınırlı kalacak olan süper eğlenceli ayakkabı.
    (06.07.2007 23:31)

the beatles cafe

    istiklal caddesi'nde tünel'e doğru yürürken ağa camii'nin önüne geldiğinizde sağa sapın, 100 m kadar ilerleyin, solda the beatles cafe yazan ufak bir tabela göreceksiniz, müziği takip edin, boş koltuk bulabilirseniz oturun. the beatles, pink floyd gibi kült grupların müziği eşliğinde kahvenizi yudumlayın. boş koltuk bulamazsanız apartmanın girişine oturun sadece müziği dinleyin. yer yoksa hemen pes etmeyin ama, üst kata bakmayı unutmayın. loş ortam bulduk haydi yiyişelim mantığıyla cafeye akın edenleri kafaya takmayın, ceviz büyüklüğündeki hamburgerini hiç takmayın. sadece dinleyin, dinlenin.
    (06.07.2007 23:19)

the devil s disciple

    gerilim/ macera türünde, zorlarsanız birkaç saatte bitebilecek kadar sürükleyici, psycho bir glenn meade romanı. o kadar kaptırmıştım ki birkaç gün hasta bir ruh haliyle ortalıkta gezindim, evde yalnız kalmamaya özen gösterdim, slipknot dinleyemedim ve farkettim ki... hala etkisindeyim...
    (06.07.2007 23:04)

esra ceyhan

sabah sabah seda sayan

    evde olduğum günlerin sabahları gerek konukları, gerek ele aldığı konuları ile beni gülme krizlerine sevk eden, seda sayanın biricik sabah programı.
    (06.07.2007 22:44)

milu

    tintin'in fox terrier türündeki şahsiyetsiz köpeği. orijinal adı milou'dur. sevimlidir ayrı.
    (06.07.2007 22:33)

kulak tıkacı

    bi tutam pamuğu avucunuzda yuvarlayıp evinizde de yapabileceğiniz, kulağın derinlerine itmek suretiyle orijinaliyle aynı etkiyi yaratabileceğiniz ses kısma icadı.
    (06.07.2007 22:26)

okul eteği

    erkekler tarafından fantezi ürünü haline getirilen kıyafet. etraftaki abazan zihniyet sağolsun dizinizden biraz yukarıdaysa sokakta yürürken yiyici bakışlara maruz kalmanıza neden olan etek türü.
    (06.07.2007 22:16)

endless sacrifice

    6.28'de jordan rudess biraz saçmalamış ayrı, ağlamaklı bi haldeyken birden çizgi film izliyormuş gbi hissedince insan duygu karmaşası yaşayabiliyor tabi
    (06.07.2007 03:40)

fatal tragedy

    4.37' den sora içinizden bişilerin kopup gittiğini hissettiğiniz, kendinizi iyi hissetmenizi sağlayan, klavyeyle gitarın müthiş uyumunu gözler önüne seren, öyle böyle olmayan bi dream theater şarkısı.
    (06.07.2007 03:32)

sayfa: 1-2-3-4

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.